Sheeped

Over Sheeped

Sheeped verkoopt schapenwollen, handgemaakte kleden en kussens uit Zuid-Amerika. De kleurencombinaties en patronen zijn ontworpen door de wevers. Deze kleden worden in de Andes regio frazadas genoemd. Van elke frazada is slechts één exemplaar beschikbaar en dit geldt ook voor de meeste van onze kussens. Bij Sheeped koop je dus een origineel en uniek product. Duurzaamheid en verantwoord ondernemen zijn voor ons belangrijke voorwaarden. Deze uitgangspunten vormen de basis van alle keuzes die wij maken als onderneming.

Wie zijn we?

Sheeped is een initiatief van Tim en Anna. We hebben beiden een passie voor reizen en houden van avontuur. Tijdens één van onze reizen door Zuid-Amerika werden we op slag verliefd op deze bijzondere kleden en kussens. De eeuwenoude traditie, het ambacht, het culturele aspect en de verschillende ontwerpen maken deze producten uniek voor ons. Wij vinden het fantastisch om onze passie voor ondernemen en Zuid-Amerika op deze manier te kunnen combineren en dit ambacht dat uniek is voor de Andes regio ook met jou te delen.

Tim

“In mijn werk in de reisbranche kom ik op de mooiste locaties en in aanraking met prachtige culturen en bijzondere mensen. Overal waar je komt ontdek je nieuwe tradities en de uitingen hiervan. Dit gebeurde ook met de frazadas uit het Andes gebergte. Deze worden met passie gemaakt en vertellen stuk voor stuk hun eigen verhaal. Dit maakt het voor mij meer dan de moeite waard om mensen kennis te laten maken met deze kleurrijke kleden. Daarnaast probeer ik met deze uitdaging lokale tradities in stand te houden op een zo verantwoordelijk mogelijke manier.”

Anna

“Ik krijg veel energie van het ondernemen en ik vind het super om dit te kunnen combineren met mijn interesse voor interieur en lifestyle trends. Na het behalen van mijn hbo diploma en zes jaar in de arbeidsbemiddeling te hebben gewerkt, heb ik besloten om mijn hart te volgen en voor Sheeped te kiezen. Na vele reizen door Zuid-Amerika heeft de schoonheid van dit continent mijn hart gestolen. Dat ik redelijk goed Spaans spreek is in dit geval absoluut handig. De combinatie van verantwoord ondernemen en een product verkopen waar ik persoonlijk achter sta is voor mij een droom die uitkomt."