WOL

 

Onze naam doet al een beetje vermoeden waar onze items van zijn gemaakt, namelijk schapenwol! Een duurzaam natuurproduct, dat jaren langer mee gaat dan een synthetische stof.

 

Wol heeft grote voordelen; dankzij de lanoline (het eigen wolvet), wat het vuil afstotend en bacterie werend maakt. Daarnaast is de wolvezel zeer elastisch en hierdoor vormvast en kreukherstellend. Ook  zorgt de structuur van de wolvezel voor ventilatie, waardoor er een droog klimaat ontstaat, wat niet aantrekkelijk is voor huismijt.

 

 

 

 


HANDGEMAAKT

 

 

Onze items zijn volledig met de hand gemaakt door Quechua en Aymara Indianen die leven op de hoogvlaktes van het Andres gebergte. Vanaf het spinnen van de wol, het verven met natuurlijke producten, tot aan het weven van de kleden. Hierbij wordt een eeuwenoude weeftechniek gebruikt die van generatie op generatie wordt doorgegeven. De verschillende weefgemeenschappen in de Andes regio hanteren ieder hun eigen patronen en weeftechnieken. Hierdoor zien we veel variatie in de kleden en is elk item uniek.

 


DUURZAAM

 

Wol is onder andere duurzaam omdat het een vernieuwbare grondstof is en 100% recyclebaar.. De schapen die onze kleden hun wol geven, leven in de hooglanden van het Andes gebergte waar het land niet geschikt is voor landbouw. 

 

Deze weeftechniek is van groot belang voor deze Indianen en is hun manier van levensonderhoud. Door massaproductie en toename van synthetische stoffen wordt het steeds moeilijker deze ambacht te blijven uitvoeren. Met de verantwoorde verkoop van deze producten trachten we deze traditionele ambacht te behouden en zetten we ons in voor de duurzame ontwikkeling van deze gemeenschappen.