Stichting hope

Wanneer je shopt bij Sheeped, gaat een deel van de opbrengst naar Stichting HoPe! Daarom vertellen we je graag meer over Stichting HoPe.

Het doel van HoPe is om de indianen in het hoogland in staat te stellen hun lot in eigen hand te nemen en zelf hun leefomstandigheden te verbeteren. HoPe ondersteunt alleen projecten als de plaatselijke bevolking er zelf om vraagt en zij zelf zoveel mogelijk bijdragen aan de uitvoering ervan. De Peruaanse autoriteiten worden maximaal betrokken bij de uitvoering van de projecten. Wat er is bereikt, moet de gemeenschap zelf kunnen voortzetten als het project af is.

Onderwijs

HoPe gelooft in onderwijs als basis van ontwikkeling en als belangrijkste middel om de culturele identiteit van de indianengemeenschappen te versterken. HoPe ondersteunt daarom in samenwerking met het Peruaanse Ministerie van Onderwijs het onderwijs in de indiaanse dorpen. 

Gezondheidszorg

HoPe is op verschillende manieren actief binnen de Peruaanse gezondheidszorg, altijd in samenwerking met de lokale afdelingen van het Ministerie van Volksgezondheid. Het doel is om die gezondheidszorg toegankelijk te maken voor de aller armsten en de kwaliteit van de geboden zorg te verhogen. HoPe stuurt geen eigen medisch personeel het veld in, maar vult aan op de bestaande structuren.

Onze steun = jullie steun

Beloofd is beloofd, met jullie aankoop steunen wij Stichting HoPe. Zo werken we met z'n allen aan betere leefomstandigheden voor de indianen in het hoogland van Peru en kunnen jullie extra genieten van je prachtige aankoop!